Dierenarts van Wacht

 • 24/7

  Bereikbaar

  Wij staan 24/7 voor u klaar om u te helpen een dierenarts in uw gemeente te vinden.

  Bel ons!
 • 24/7

  Geholpen

  Wij garanderen steeds een berschikbare dierenarts in de buurt van uw gemeente te kunnen vinden.

  Bel ons!

Dag en nacht

Onze medewerkers beantwoorden uw oproep dag en nacht. Wij kunnen u op elk moment de gegevens van een beschikbare dierenarts bezorgen.

Bel ons

Uw Gemeente

Ook in uw gemeente kunnen wij 24/7 een beschikbare dierenarts of dierenarts van wacht terugvinden. Onze medewerkers staan dag en nacht ter uwer beschikking.

Lees meer

Wachtdienst

Onze medewerkers verzamelen elke dag opnieuw alle gegevens over de wachtdiensten en de dierenarts van wacht in uw regio. Wij staan 24/7 voor u klaar.

Bel ons

Wist u dat grasaren levensgevaarlijk kunnen zijn?

In juni, juli en augustus komen onze viervoeters mogelijk in contact met grasaren. Deze onschuldige stekelige dingetjes ontstaan wanneer gras in natuurgebieden of nabijgelegen grasvelden niet gemaaid wordt. Wanneer uw viervoeter ermee in contact komt, kunnen deze kleine sprietjes heel wat narigheid veroorzaken.

 

Veel viervoeters, zowel katten als honden, vinden het geweldig om in hoog gras te ravotten. Toch is het opletten geblazen, vooral met langharige katten en honden met een dikkere vacht en lange oren. Deze viervoeters kunnen veel gemakkelijker in aanraking komen met grasaren, waarbij de weerhaakjes zich vastzetten in de vacht. Op zich niets mis mee denkt u. Toch wel, want wanneer u een grasaar laat steken zal die zich steeds dieper in de vacht gaan verschuilen, totdat ze uiteindelijk door de huid dringt. Wanneer dit gebeurt kan een enkele grasaar ontzettend veel pijn en ontstekingen veroorzaken. Indien u niet ingrijpt kan uw kat of hond er zelfs aan sterven.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Heeft uw viervoeter in lang gras rondgeraast of gespeeld? Controleer dan of uw huisdier geen grasaren heeft meegenomen. Hoewel het bijzonder moeilijk is om deze sprietjes waar te nemen, is het aangewezen om uw kat of hond op alle mogelijke plekjes te controleren.

In eerste instantie kunt u uw huisdier goed borstelen om mogelijke grasaren te verwijderen. Deze gevaarlijke dingetjes zitten ook vaak tussen de tenen, maar ook in de oren, ogen en de neus. Helaas zijn er ook minder ideale plaatsen waar grasaren zich best op hun gemak voelen, zoals in de keel of in de longen waar ze bijzonder veel schade kunnen aanrichten. Wanneer dit het geval is, dan is het heel belangrijk dat u het gedrag van uw huisdier in de gaten houdt.

Niest uw hond of kat opvallend veel? Moet uw huisdier veel hoesten? Schudt uw dier bijzonder veel met het hoofd? Zit uw kat of hond steeds op dezelfde plek te likken? Het zijn allemaal mogelijke aanwijzingen voor de aanwezigheid van grasaren. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk de dierenarts te raadplegen wanneer u vermoedt dat uw huisdier grasaren heeft. Indien u niet tijdig ingrijpt, kunnen er ontstekingen ontstaan die kunnen leiden tot doofheid of andere ongemakken. In het ergste geval kunnen grasaren dodelijk zijn. Aarzel dus niet te lang om professionele hulp in te roepen.

Heeft u vragen over grasaren of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet om uw dierenarts te contacteren.

Wat is er dringend?

Soms levensbedreigend, steeds hinderlijk

Een grasaar is steeds bijzonder hinderlijk voor uw huisdier. Indien u het niet zelf kan verwijderen of een moeilijk toegankelijke plaats zit roept u beter zo snel mogelijk professionele hulp in.

Onze medewerkers weten op elk moment van de dag of de nacht welke dierenarts van wacht is of bij welke dierenarts of wachtdienst u nog terecht kan.