Dierenarts van Wacht

 • 24/7

  Bereikbaar

  Wij staan 24/7 voor u klaar om u te helpen een dierenarts in uw gemeente te vinden.

  Bel ons!
 • 24/7

  Geholpen

  Wij garanderen steeds een berschikbare dierenarts in de buurt van uw gemeente te kunnen vinden.

  Bel ons!

Dag en nacht

Onze medewerkers beantwoorden uw oproep dag en nacht. Wij kunnen u op elk moment de gegevens van een beschikbare dierenarts bezorgen.

Bel ons

Uw Gemeente

Ook in uw gemeente kunnen wij 24/7 een beschikbare dierenarts of dierenarts van wacht terugvinden. Onze medewerkers staan dag en nacht ter uwer beschikking.

Lees meer

Wachtdienst

Onze medewerkers verzamelen elke dag opnieuw alle gegevens over de wachtdiensten en de dierenarts van wacht in uw regio. Wij staan 24/7 voor u klaar.

Bel ons

Net als een halsband kan een tuigje schade toebrengen

We zijn tegenwoordig meer begaan met de gezondheid en het welzijn van onze viervoeters en dat is maar goed ook. Echter, niet elke verbeterde formule is een gegarandeerd succes. Neem nu de hondentuigjes die de laatste jaren alsmaar populairder worden. Ze ontlasten de nekspieren, wat uiteraard positief is. Maar is zo’n tuigje ook goed voor de rest van het hondenlichaam?

 

De laatste jaren ruilen steeds meer hondenbaasjes de halsband in voor een harnas. Op zich is dit een goede trend, gezien zo’n tuigje de gevoelige nekspieren van de hond ontlast. Het gebeurde in het verleden immers meer dan eens dat trekkende honden hun nekwervels, -spieren of zelfs hun luchtpijp beschadigden met een halsband. Toch kan ook een harnas ongewenste pijn en problemen veroorzaken. Neem daarom voldoende tijd om het meest geschikte tuigje voor uw viervoeter te vinden.

Aandachtspunten

Het is enorm belangrijk dat u een harnasje koopt dat voor uw hond perfect past! Er zijn voldoende zaken die tuigjes op maat aanbieden en dat is zeker geen overbodige luxe. Slecht passende harnassen kunnen heel wat ongemakken met zich meebrengen. Zo kan uw hond te veel op de oksels gaan trekken, waardoor er extra druk ontstaat op de schoudergewrichten en in sommige gevallen zelfs op de luchtpijp en wervelkolom. Denk dus goed na voordat u een tuigje aanschaft. Alles hangt af van de grootte, breedte en de hele lichaamsbouw van uw hond.

Er zijn verschillende harnassen op de markt, waaronder de Y-tuigjes: twee bandjes die vanaf de rug langs weerszijde naar de nek en het borstbeen lopen. Zo’n Y-tuigje laat de boeggewrichten vrij, zodat de hond geen hinder ondervindt bij het bewegen van de voorpoten. Dit is anders bij een horizontale borstband, waarbij de hond wel druk op de voorpoten en schoudergewrichten ondervindt. Ook met antitrektuigjes moet u opletten. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is zo’n harnas geen kant-en-klare oplossing om uw hond te leren om niet te trekken. U zal zonder de nodige begeleiding met een anti-trektuig geen verbetering ervaren. Erger nog, wanneer een hond aan de lijn blijft trekken bij het dragen van een anti-trektuig, dan kan hij zichzelf blesseren. Zo’n harnas drukt vaak op gevoelige plekken, in de hoop dat de hond zou stoppen door het ongemakkelijke gevoel. Wanneer uw viervoeter echter blijft trekken, zijn de gevolgen soms pijnlijk.

Doordachte aankoop

Het is duidelijk dat u beter voldoende aandacht schenkt aan het kopen van een harnas, net zoals u voldoende aandacht schenkt bij de aanschaf van een hond. Een goed harnas kan bijzonder aangenaam zijn om mee te wandelen. Maar een slecht passend exemplaar kan dan weer veel ellende veroorzaken. Voorkom deze onnodige ongemakken door een harnas op maat te kopen. Wenst u meer te weten over de eventuele gevaren van sommige harnasjes? Of wilt u meer info over waarop u best let bij de aanschaf van een tuigje? Contacteer gerust uw dierenarts. Hij helpt u graag verder.

Wat is er dringend?

De kat kan aardig te keer gaan.

Een kat die je plots aanvalt is geen aangename situatie. Slaag je er niet in je kat tot bedaren te brengen, dan kan de dierenarts met wachtdienst je helpen met diverse kalmerende producten. Vooral wanneer je aangevallen wordt door de kat, kan di noodzakelijk zijn.

Onze medewerkers weten op elk moment van de dag of de nacht welke dierenarts van wacht is of bij welke dierenarts of wachtdienst u nog terecht kan.